Trening

Trening

13.12.2012 // kl.22:05 // Trening // 6 kommentarer

 

På en engelsk fremføring jeg hadde skulle vi fortelle om vår hobby. Jeg skrev den om til norsk, så jeg kunne legge den ut her. Mange har spurt om et treningsinnlegg men jeg har syntes det har vært vanskelig å forklare. Men føler jeg fikk det frem ganske godt i denne teksten. 

 

Min hobby er dans, og jeg har drevet med dans siden jeg var seks år gammel.

Jeg startet først med å bare danse klassisk og jazz ballett, men nå går jeg på mye annen dans også. Jeg danser ca. 10 timer i uka, klassisk, jazz, moderne, Street funk, tåspiss og show dans. Jeg har for ikke så lenge siden kommet inn i en gruppe på min danseskole hvor vi får være med å opptre rundt om kring. På den dansegruppa er nivået ganske høyt, og man må ikke bare ha bra danseferdigheter men også skuespillferdigheter. Jeg koser meg og er veldig fornøyd med å være med i den gruppen. 

Jeg elsker å danse, og kunne ikke tenkte meg et liv uten, men det kan bli litt for mye å gjøre noen ganger. Når jeg danser noen timer hver dag og samtidig skal gjøre lekser og øve på prøver, så får jeg nesten ikke tid til å være med venner. Jeg har jo helgene, men jeg må veldig ofte bruke de til øving av prøver. Jeg har veldig mange venner på dansinga også, og de møter jeg hver dag, men vi får ikke gjort så mange andre ting sammen enn å danse.

Jeg er veldig lei av de teoretiske fagene på skolen, så jeg har tenkt til å begynne på en danselinje på videregående. Det som er bra med denne linja er at man får generell studie kompetanse, og kan bli nesten hva man vil etterpå. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil bli når jeg blir stor, og om jeg vil drive med dans som jobb senere i livet, så jeg tenker at dette er en bra linje for meg. Her vil det blir dans nesten vær dag i tillegg til den dansen jeg går på etter skolen. Det vil bli mer dansetimer for hvert år som går på videregående, men da også mindre faglige timer. Jeg tror det kommer til og gå ganske så bra, men blir det for mye må jeg i verste fall bare kutte ut noen få timer av den dansen jeg går på etter skoletid. 

Det er mange som tror dans ikke er trening i det hele tatt, men de tar SÅ feil! Man trener faktisk bort mer kalorier i dans enn i fotball. Det spørs litt åssen dans du driver med å hvor seriøst du tar det. Men når jeg kommer hjem fra dansing er jeg super sliten og kjenner godt at jeg har trent, hardt! Jeg vil si at klassisk ballett er den dansetypen hvor du trener mest. Alt skal se så lett og fint ut, mens du egentlig bruker masse krefter og er kjempe sliten. Man trener indre styrke hele tiden, hvis man bare skal løfte en arm eller et ben er det veldig mye å tenke på. Du må passe på at du bruker riktig muskler, holder senter, får det til å flyte og se fint ut osv.. Så du kan bare tenke deg hvordan det er når du skal danse en hel dans med store hopp og avanserte trinn, med hele tiden fokus på alle muskler på en gang. Man trener masse ytre styrke også, og tar pushups, situps og alle sånne typiske styrkeøvelser. 

Dans er både en hobby, trening og noen har det som jobb. Jeg har det som hobby og trening, og tror ikke jeg vil ha det som jobb når jeg blir stor, men det tiden vil vise.


Alle disse er dansere, og se hvor mye muskler de har! Du skulle bare vist hvor mye kontroll og styrke de har! 
Hva syntes du om tenksten? // går du på dans?

 

- m a i k e n 

Velkommen til min blogg! Jeg er en 16 år gammel jente fra Ski, nærme Oslo. På denne bloggen kommer jeg med hverdagsinnlegg og innlegg om "Beauty and Fashion". Siden trening og dans er en stor del av hverdagen min også, så kommer jeg av og til med noen innlegg fra det og.

WIDGETS

Kategorier

Arkiv

hits